Home Auto Events Jaaroverzicht Snellewagens.be

Jaaroverzicht Snellewagens.be

by admin

2016 is het jaar waarin snellewagens.be echt op dreef kwam, twee succesvolle evenementen en een resem aan nieuwe rijervaringen. Met het nieuwe jaar in aantocht staan we nog even stil bij onze hoogtepunten van 2016.

Het is altijd een heugelijk moment als je met een icoon als de Aston Martin DBS mag rijden, het was een surreële ervaring om met de wagen te rijden die jarenlang het bureaublad van mijn laptop sierde. Veruit de mooiste wagen van dit lijstje. In retrospect wist hij mijn iets té hoge verwachtingen niet helemaal in te lossen. Ze zeggen wel eens dat het geen goed idee is om je idolen te ontmoeten, met droomwagens is het net zo…

Ik reed in een korte periode met zowel de BMW M3 E90 als de Audi RS4 B8. De verschillen kunnen niet duidelijker zijn, de nukkigheid van de M3 is omgekeerd evenredig aan de speelsheid van de RS4. Maar natuurlijk allebei uitstekende wagens! Elk met een eigen uitgesproken karakter inclusief kleine plus- en minpunten. Welke de beste van de twee is? Volledig afhankelijk van je verwachtingen en wat je ermee wil aanvangen. In een ideale wereld neem je ze allebei!


Roadsters zijn het meest voorkomende type wagen in mijn persoonlijke autohistorie. De nieuwe Mazda MX-5 stond daardoor helemaal bovenaan mijn “to test” lijstje. Ik heb de wagen op drie verschillende momenten kunnen testen doorheen het jaar, bij regen en zonneschijn. Het was uiteindelijk de 1.5 versie die het meest indruk wist te maken. Zoveel rijplezier per euro vind je nergens anders.

De Lexus GS-F was een ware revelatie, zoveel power en souplesse, zo verslavend om mee te rijden. De perfecte daily sportsedan! Een combinatie van hightech gadgets en veiligheidssystemen met de oldschool atmosferische 5 liter V8. Het was met dikke tegenzin dat ik deze japanse krachtpatser terugbracht naar de invoerder. Maar het was beter zo, mijn tankbudget was ruim overschreden en dan zwijgen we nog over die vallende ster.

De BMW M2 kon ik enkel testen op circuit! Toch een eervolle vermelding voor dit brokje rauwe power. Het geheel is een verbazingwekkend vrolijke M-ervaring, hij is een stuk vergevingsgezinder dan de M3 E90, en bijgevolg toegankelijker. Deze benjamin van de M-familie is een schot in de roos. We kunnen niet wachten om de wagen aan de tand te voelen op de openbare weg.

Foto MX-5: Harald Scheldeman, Foto Lexus GS-F: Autojunior

De verschroeiende nieuwe Ford Focus RS kon ik testen tijdens een rondrit op tal van kleine baantjes. De natuurlijke habitat voor deze hothatch. Ondanks mijn gebrek aan ervaring met deze wagen kon ik moeiteloos volgen met de andere hothatchen, vooral dankzij de uitstekende balans en voldoende power die de viercilinder moeiteloos op de baan overbrengt. Hoera voor vierwielaandrijving! In 2017 gaan we de wagen grondig(er) testen, to be continued!

De Alpina D3 is meteen de enige dieselwagen in dit lijstje, wat een machine! De definitie van een sleepercar! 700 Newton meter koppel dat via vierwielaandrijving op de weg gebracht wordt. Als ik een wagen moet kiezen om comfortabel mee te roadtrippen, this is it. Hopelijk volgend jaar nog Alpina ervaringen!

De meest memorabele auto-ervaring dit jaar! En ik zat niet eens achter het stuur, gelukkig maar! Ik had het er niet zo goed vanaf gebracht als Laurent van Glorious Cars die mij meenam in de belachelijk snelle Porsche 991 GT3 RS. Het werd een feest vol adrenaline en powerslides. Wat een machine!


Naast autoreviews bezochten we ook heel wat evenementen en was er natuurlijk ook Cars & Coffee Kortrijk. Ondanks het slechte weer kwamen zowat alle ingeschreven wagens opdagen, videos van de rev-battle en het evenement gingen de wereld rond. Onze rondrit enkele weken later was razendsnel uitverkocht en werd eveneens gesmaakt. De deelnemers reden zonder incidenten een ganse namiddag zonder één verkeerslicht te kruisen. Als ze het roadbook correct gevolgd hadden tenminste.
Benieuwd wat 2017 voor ons in petto heeft, we zijn alvast volop bezig aan de voorbereidingen voor een nieuwe Cars & Coffee in Kortrijk, in samenwerking met de internationale  Cars & Coffee organisatie.

We wensen jullie  fijne feestdagen en  zien elkaar in 2017! Jonas & Steven.

coverccbelgium

You may also like