Home Auto Events Essen Motor Show 2016

Essen Motor Show 2016

by admin

Met 360.000 bezoekers is de Essen Motor Show na de Frankfurt International Motors Show de grootste automobielbeurs van Duitsland die ook dit jaar kon rekenen op duizenden bezoekers uit België. De verbouwingen aan het Messe Essen beurscomplex hadden amper invloed op de 49ste editie van de Essen Motor Show waar de klemtoon vooral op motorsport en tuning lag.

Ook fabrikanten vinden het belangrijk om aanwezig te zijn in Essen, zo zette Peugeot naast zijn GT en GTi modellen ook zijn jarenlange betrokkenheid in de rallysport in de kijker. 30 jaar geleden won Peugeot met de 205 Turbo 16 twee keer het wereldkampioenschap rally, tegenwoordig is er de Peugeot 208 T16 R5. Op de Ford stand moesten de Ford Mustang en Focus RS de aandacht delen met de nieuwe Ford GT racewagen die dit jaar de GTE klasse van de 24 Uren van Le Mans won. BMW demonstreerde hun M performance onderdelen aanbod.

Met de 70ste verjaardag van het Italiaanse sportwagenmerk Ferrari voor de deur waren verschillende standen aan het merk gewijd. Siha de organisator van de grootste oldtimerbeurs ter wereld Techno Classica had enkele zeer zeldzame exemplaren samengebracht zoals een La Ferrari, F50, 288 GTO en de waanzinnige Ferrari FXX, deze “Big boys toy” met 800pk is enkel te gebruiken op het circuit. In Hall 3 had de organisator van de Essen Motor Show 12 wagens uit de rijke historie van Ferrari samengebracht zoals de iconische Ferrari F40 maar ook twee Formule 1 wagens van Clay Regazzoni (Ferrari 312 B3) en Michael Schumacher (Ferrari F399).

Naast zowat alle Duitse race organisatoren waren er ook tal van buitenlandse race organisaties aanwezig. Het Duitse Toerwagen Kampioenschap (DTM) blikte terug op 30 jaar DTM met een overzicht van wagens die in dit kampioenschap furore maakten zoals de BMW M3 E30, Audi V8, Mercedes 190 Evo2, Opel Calibra V6 en Ford Sierra RS Cosworth. Dat GT racen populair is in Duitsland blijkt uit het succes van het ADAC GT Masters of het VLN kampioenschap waarin de traditionele merken zoals Mercedes, Audi, Porsche en BMW het opnemen tegen minder gebruikelijke merken zoals Lexus, Bentley of de SCG 003 van Scuderia Cameron Glickenhaus.

Doorheen de hallen van de Essen Motor Show staan er honderden getunede wagens van wereld beroemde tuners zoals de door Rauh-Welt (RWB) onder handen genomen Porsche’s of de Lamborghini’s van Liberty walk maar ook AC Schnitzer en Brabus. Het in het naburige Bottrop gevestigde Brabus dat voornamelijk gekend is voor het tunen van Mercedes wagens doet hetzelfde met wagens van Bentley, Jaguar en Range Rover maar dan onder de naam Startech. Onder de noemer Tuning Xperience waren Hall 12 en 1A exclusief gereserveerd voor getunede wagens, tientallen Hot Rods waren dan weer te bewonderen in de Galeria.

Tekst & Foto’s: Steven

You may also like