Home Auto Events Dreamcars op het Autosalon 2019

Dreamcars op het Autosalon 2019

by admin

Vijf euro extra betalen op het autosalon of niet? Oordeel zelf! Ons verslag van de rest van het Autosalon 2019 kan je HIER bekijken.

Niet ieder supercar merk deed een even grote inspanning, Ferrari heeft “enkel” een Portofino en 812 Superfast meegebracht, lang niet slecht natuurlijk, maar waar is de Pista? Of een Monza Sp1 en of Sp2? Lamborghini bracht een witte Urus en een Huracán Performante mee, heel knap in het “Grigio titans” (matgrijs). Maar ook geen grote revelaties.

Mclaren deed naar goed gewoonte wel een grote inspanning, drie wagens, drie premières. Een tot drie stuks gelimiteerde oplage van de 720S Spa 68 collection, een ode aan de eerste Formule 1 overwinning van Bruce Mclaren in 1968. Twee van de drie geproduceerde wagens zijn reeds verkocht, waar wacht je nog op? Daarnaast hebben ze ook de nagelnieuwe 600LT en 720S Spider meegebracht.

De BMW M8 gran coupe concept is met kop en schouders boven de rest onze favoriet in de zaal, altijd gevaarlijk om verliefd te worden op een concept ontwerp natuurlijk, de productie versie valt steevast tegen. *Kuch*Z4*Kuch*

Lotus Bracht de topuitvoering van de integrale line up mee (die bestaat natuurlijk maar uit drie modellen). De Elise 250 cup, Exige cup 430 en Evora GT430.

Om één of andere onduidelijke redenen is het aantal rode wagens in deze hal veel hoger dan in de andere zalen. Los van de eerdere genoemde Ferrari modellen heb je ook nog de Aston Martin DBS superlegerra, de AMG GTC en de unieke en peperdure Masarati Zagato Mostro. Op de achtergrond zie je ook nog een Gillet racewagen en de spoiler van de RUF CT3.

Zeker nog een “shout out” waard, de Bugatti Chiron, zonder twijfel de snelste wagen van het ganse salon. De Noble M500 omdat ze eigenzinnig verder blijven timmeren aan de weg. En de compleet van de pot gerukte Jaguar XE SV Project 8.

Ook de nieuwe Porsche 911 is aanwezig, de 8ste generatie intussen met codenaam 992, meer van hetzelfde maar dan iets groter en sneller dan het vorige model (5 seconden sneller op de Nurburgring)

Verder zijn er ook nog de facelift van de Audi R8 Spyder, een Jaguar E-Type zoals gezien in de film “Austin Powers – international man of mystery”, een knotsgekke Ford GT FIA race wagen en nog heel wat ander knap gerief. Zeker een bezoekje waard, five euro well spent!

Tekst & Foto’s: Jonas

You may also like