Home Auto Events POG & Aktébo Circuitdoop Lezennes voor het goede doel

POG & Aktébo Circuitdoop Lezennes voor het goede doel

by admin

De intussen welbekende POG sloeg de de handen in elkaar met de liefdadigheidsorganisatie Aktébo ten voordele van ernstig zieke kinderen. Menig Franse voetballers van de hoogste klasse, Franse realitysterren en ander bekend Frans volk waren aanwezig op de druilerige feestdag (wapenstilstand valt op 8 Mei in Frankrijk).  Ook de talrijk aanwezige supercarliefhebbers trotseerden het regenweer om het goede doel te steunen en tegelijk enkele rondes op het circuit mee te pikken in de prachtige supercars die aanwezig waren. In ruil voor 80 euro kon men mee in een Wagen categorie A of 50 euro voor een Categorie B wagen. Halverwege de dag werd de ticketverkoop reeds gestaakt om te garanderen dat iedereen in de ellenlange wachtrij zeker hun ticketje kon verzilveren.

Er was op het evenement ook een exhibitie met supercars die niet op het circuit reden, met onder andere een Porsche Carrera met 1400 pk die speciaal afgezakt was van Parijs en een prachtige Carrera GT.  Er waren nog talrijke andere wagens die u kan terugvinden onderaan deze pagina in de fotogalerij.

Zowat iedereen hoopte om in de passagiersstoel terecht te komen van de Pogtador met  Lamborghini testpilote Sarah Bovy aan het stuur.  Die heeft veruit het meeste rondes gereden doorheen de dag en dit aan een moordend tempo op een circuit die voor moto’s bestemd is in niet ideale weersomstandigheden, hoedje af ! Ook de Ferrari F12 TDF van Nicola D’Aniello was om begrijpelijke redenen heel populair, zelfs Youtube legende Alex Smolik kon niet weerstaan aan de lokroep.

De andere supercar eigenaars hebben eveneens hun best beentje voor gezet, ze namen de brandstofkosten op zich en reden vaak uren aan een stuk om iedereen hun circuitdoop te bezorgen!

Team POG en de collega bloggers zorgden voor een onvergetelijke dag!

Kortom een groot succes die ongetwijfeld een grootschaliger vervolg zal krijgen in 2018.

Tekst, Foto’s & Video: Jonas

 

 

You may also like